השנה הזו תלבשו תמונה- טיפים לעיצוב נכון של האתר
 
     
 
להתנסות חינם
באתר ההדגמה
   לחצו כאן  


קוביה 3
כל פרויקט של בניית אתר, החל מאתרי תוכן מורכבים ועד לדף נחיתה בודד, מתחיל בשלב העיצוב.
עיצוב האתר הוא תהליך שלם, המתחיל בשלב של העלאת רעיונות ואיתור רעיון נבחר, מתוכם, עובר דרך שלב התכנון מדויק, ומסתיים בבניית סקיצות והוצאה לפועל של הסקיצה הנבחרת, באמצעות תוכנת עיצוב אתרים כלשהי.
יש לזכור שהעיצוב אינו מטרת האתר, אלא כלי וויזואלי שנועד לשרת את המטרה העיקרית, של העברת המסר השיווקי מהאתר לקהל הגולשים הפוטנציאלי שלו. נכון יהיה לשאול, טרם הכנסתו של כל אלמנט אל תוך עיצוב האתר "מדוע" הוא נכנס ועל איזה צורך הוא עונה.

השלב הראשון, בתהליך עיצוב אתרים, הוא ארגון התוכן והכנתו. תוכן האתר שלכם הינו הביטוי המילולי למטרת האתר ולבסיס פעילותו, הוא נושא את המסר השיווקי שאותו אתם מעוניינים להעביר והוא זה שאמור להניע, את המבקר באתר, לשלב האחרון של קריאה, מילוי טופס או קניה. בהתאם להבחנה זו, התוכן הוא זה שמנחה את עיצוב האתר ולא להיפך.
תכנים מותאמים ינחו אתכם בתהליך עיצוב האתר ויבטיחו לכם הרמוניה בין אופי העיצוב לתוכן.
להלן מספר טיפים, אשר עשויים להעניק כלים שימושיים למי שמעצב את האתר בעצמו ותובנות מעמיקות יותר למי שמזמין את
עיצוב האתר שלו מגורם מקצועי חיצוני:
  • השתדלו למקד את התוכן והעיצוב הנלווה לנושא הראשי, שאותו אתם מעוניינים להעביר או למכור, ולא להתפזר על פני מספר נושאים רב מדי; חוסר מיקוד, הן בעיצוב והן בתוכן, יבלבלו את הגולש, ויגרמו לפספוס המטרה הראשית שאליה כיוונתם. 
  • הרושם הראשון הוא תמיד הרושם הקובע ואחריו, ברב המקרים, אין הזדמנות נוספת; לפיכך, כל עיצוב אתר מתחיל, תמיד, בעיצוב עמוד הבית שלו, שנחשף ראשון לגולש. עמוד הבית, של האתר שלכם, צריך להיות תמציתי ותכליתי, ולשקף את אופי פעילות האתר והנושא המרכזי שאותו אתם מעוניינים להעביר לגולש.
  • כל אלמנט גרפי הנכלל בעיצוב האתר צריך לבוא כתשובה על צורך. עיצוב אתרים צריך להביא בחשבון את הטקסט, המסר והקהל של אותו אתר.
  • עיצוב הרקע, בין אם מדובר בצבע ובין אם מדובר במרקם כלשהו, צריך להיעשות בצורה נוחה לעין;
    בהקשר זה, חייבת להתקיים ניגודיות טובה בין הצבע של גופני הטקסט לצבע הרקע, על מנת שהטקסט יהיה קריא.
  • יש לעצב את האתר, בהתאם לתקני נגישות מחייבים, כך שגם אנשים בעלי מוגבלויות יוכלו לקרוא אותו  בקלות.
  • רצוי להימנע מפסי גלילה.
  • מומלץ לשמור על רוחב טקסט צר יחסית; אתרים בעלי טורים רחבים הוכחו כקשים לקריאה.
  • ככלל, מומלץ לעצב אתרים באופן "נקי", ללא רכיבי מולטימדיה שונים, שאולי מעוררים ענין ברגע הראשון, אולם מהר מאוד מסומנים כמטרד;
    אם בכל זאת, מצאתם לנכון להשתמש בכאלו, וודאו שלגולש שלכם קיימת אופציה זמינה, לא להפעיל אותם או לחילופין, לכבות אותם.
  • לא מומלץ להשתמש בכחול כצבע לטקסט רגיל, מאחר שרב המשתמשים מחברים אותו, באופן אינטואיטיבי, עם קישורים לאתר. מאותה סיבה, גם, לא מומלץ להשתמש בקו תחתון להדגשת טקסט.
  • חללים ריקים- לעתים הן המעצב והן הלקוח נרתעים מחללים ריקים או לבנים ורואים בהם שטחים לא מנוצלים. 
    חשוב להבין שהגולש, באתר שלכם, זקוק לחללים כאלה, כדי לא לחוש עומס יתר ויזואלי ועל מנת לעכל את התוכן, כאשר הוא צופה באתר.
  • סמיכות- מרחק קטן מידי בין אלמנטים עיצוביים שונים יוצר "מוקד מתח וויזואלי" אשר באופן לא מודע מפריע
      לצפייה, גורם להסטת תשומת הלב ובמקרה קיצוני יותר לנטישת העמוד.
  • חשבו על עיצוב האתר ולא על עיצוב העמודים בתוכו. שמרו על אחידות גרפית בין כל עמודי האתר וקבעו שפה עיצובית משותפת ואחידה, תוך התמקדות בקונספט גרפי, בעל צבעים נוחים ונעימים לעין, שיהיה תואם לאתר כולו. רצוי שהעיצוב הנבחר יותיר מקום להתפתחות עתידית של האתר ועמודיו. 
  • עיצוב אתר מקצועי צריך לכלול ניווט קל ונח לגולשי האתר, בכל עמודי האתר. בהקשר זה, יש לקחת בחשבון איך והיכן למקם את תפריטי האתר, על מנת שיהיו זמינים ובולטים לגולש, כולל אפשרות להגדיל או לצמצם אותם בעתיד. ניתן לחלק את תפריטי האתר לתפריט עליון ותפריט תחתון ובכך לאפשר חלוקה נוחה יותר של הניווט באתר, לפי רמת החשיבות של הקישורים השונים. כמו כן, נהוג להוסיף תפריט תחתון, לאתר, בעיקר במקרים של עיצוב אתר ארוך, המצריך גלילה אנכית, כך שהגולש יוכל לנווט לעמודים השונים, באתר, גם מחלקו התחתון של העמוד, מבלי לגלול חזרה לראש העמוד.
  • כעיקרון, רצוי לשאוף לעיצוב אתר דינמי, כזה המשתנה באופן תדיר, גם אם מדובר באתר תדמיתי. את הדינמיות ניתן להשיג ע"י החלפת תמונות, שינוי בצבעים מובילים או באלמנטים גרפיים, פרסום פוסטים חדשים בקטגוריות של "חדשות", הוספת מאמרים וכתיבה בבלוג. במקרים שבהם ניתן, רצוי למשוך את העין למילים בולטות כגון "חינם", "במבצע", "חדש" וכדומה. 
  • יש לתת את הדעת, מראש, לשימוש בתמונות ו/או פונטים שאינם מוגנים ע"י זכויות יוצרים, ע"מ להימנע משינויים בלתי רצויים שעלולים להיכפות על האתר ולגרום לשינויים לא מתוכננים בעיצוב, שכה עמלנו עליו.
  • יש להשתמש בתמונות ברזולוציה נמוכה- 72 ppi התואמות את רזולוציית המסך. אין טעם להשתמש ברזולוציה גבוהה יותר הכרוכה בשימוש בתמונות כבדות וכתוצאה מכך באיטיות בהעלאת הדף לאוויר.
  • צבעים- רצוי להשתמש בצבעים "בטוחים" לאינטרנט. בחלון בורר הצבעים של הפוטושופ ניתן לסמן את האפשרות: Only Web Colors, על מנת לקבל את סקלת הצבעים המתאימים לשימושי אינטרנט וע"י כך להבטיח שהצבע שאנו רואים על המסך שלנו דומה לצבע שייראה על כל מסך אחר. 
     טבלה של כל 216 הצבעים הבטוחים ושמותיהם ניתן למצוא כאן:
     http://www.web-source.net/216_color_chart.htm
  • ולבסוף, כחלק מהשלבים הראשונים במלאכת עיצוב אתרים, מומלץ ביותר להיכנס לאתרים דומים מבחינת תוכן
      ופונקציונליות - זו דרך נהדרת לקבל השראה לעיצוב האתר המדובר.



 

 
בנית אתר באינטרנט
ללא ידע מוקדם - מתאים לכל תחום ועיסוק.

בנו אתר מדהים משלכם בשיטת "עשה זאת בעצמך", עם ממשק ניהול תוכן מתקדם ופשוט לתפעול.

קבלו את מלוא הבעלות על האתר שלכם, ללא התניות ובמחיר אטרקטיבי להפליא.
ואם אתם פה, אז הנה כמה דגשים כיצד לעשות את זה בצורה הטובה ביותר
 
                                                                                                            
                                                                   
       
       
אידומיין כל הזכויות שמורות ©